مرکز تخصصی ویراستاری و ترجمه مقالات انگلیسی
تحت نظارت و حمایت دانشگاه شیراز

مقدمه

در دنیای کنونی، سنجش دانشگاه های دنیا و رتبه بندی آن ها از طریق معیارهای گوناگونی انجام می پذیرد. یکی از این سنجه ها که کمتر مورد تردید سازمان ها و موسسات رتبه بندی قرار گرفته است، تعداد و کیفیت مقالات چاپ شده از سوی اعضا هیات علمی یک دانشگاه می باشد. در ایران اسلامی، از دهه گذشته تصمیمات و تلاش های جدی ای برای تحقق این مهم انجام پذیرفته است و به پاس همین زحمات، برخی دانشگاه های کشور در این راستا به موفقیت های شایانی دست یافته اند. دانشگاه شیراز نیز توانسته است با اتخاذ تصمیمات کلان مدیریتی و همراهی اعضا هیئت خود در زمره 1000 دانشگاه های برتر دنیا قرار گیرد.

بسیاری از تحقیقات و زحمات اعضا هیات علمی دانشگاه های کشور در رشته های مختلف به دلیل عدم چاپ مقالات شان و یا رد آن مقالات توسط مجله های معتبر، به نتیجه مطلوب منتهی نمی شود. از این رو، مخاطبین اصلی این مقالات که همتایان آن ها، موسسات و مراکز علمی در کشورهای دیگر هستند، از این تلاش ها و نتایج بی خبر مانده و بالطبع سخن و نظر علمی استادان ما آن گونه که باید شنیده نخواهد شد. این موضوع از دو منظر قابل تشریح است.

برخی اوقات، این اساتید به دلایل گوناگون، همچون عدم تسلط به زبان انگلیسی، نبود موسسات ترجمه و مترجمان قابل اعتماد ایشان، هزینه های گزاف ترجمه، حتی قادر به ترجمه مقالات خود نیز نیستند و این روند باعث شده است تا بسیاری عطای چاپ در مجلات معتبر را به لقای آن ببخشند. از سوی دیگر، بسیار مشاهده است که یک استاد با زحمت و مرارت تمام موفق به ترجمه مقاله خود شده است، اما مجلات معتبر به دلیل نارسایی و مشکلات موجود در متن ترجمه شده، از چاپ آن امتناع می ورزند. این دو مورد که در بالا به آن ها اشاره شد، در کنار عوامل گوناگون دگر، مانعی در برابر رسیدن تام و تمام دانشگاه های کشور به آرمان هایی است که در چشم اندازهای کلان مدیریتی دانشگاه ها به آن ها اشاره شده است.

به یمن پشتیبانی و حمایت مدیریت محترم دانشگاه شیراز، تاکید همه جانبه بر اهمیت رفع دو مانع پیشین، فرصتی مغتنم فراهم گردید تا مرکز تخصصی ویراستاری و ترجمه مقالات، در دانشگاه شیراز تأسیس گردد. امید که با عنایات حضرت حق و حمایت های مدیریت محترم دانشگاه شیراز، این مرکز به اهداف عالیه ای که برای آن در نظر گرفته شده است، نائل شود.